Düşük Proteinli Beslenme Nedir? Düşük Protein Diyeti Nasıl Yapılır?

 Düşük Proteinli Beslenme Nedir? Düşük Protein Diyeti Nasıl Yapılır?

Sizin için düşük protein diyeti ile ilgili bilgileri derledik. Protein her ne kadar vücudumuz için önemli bileşenlerden biri olsa da bazı durumlarda daha az tüketmek gerekebiliyor. Dengeli protein tüketimi ile birçok sağlık sorununa da çözüm bulmak mümkün. Düşük proteinli beslenmenin temel amacı, vücutta protein birikmesini önlemek, fazla protein tüketimi sebebiyle oluşan bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak ve kilo vermek olabilir. Eğer protein açısından zengin besleniyorsanız bir süreliğine bu beslenme şekline geçerek vücudunuzda denge oluşturabilirsiniz.

düşük protein diyeti

Besinlerin Kalorileri Nasıl Hesaplanır? Kalori Hesabı Nasıl Yapılır?

Düşük protein diyeti nedir?

Protein alımının kısıtlandığı bir beslenme programıdır. Vücut için önemli bir besin maddesi olan protein, bağışıklık sistemi, hormonal işlevler, kas ve kemik sistemi üzerinde önemli görevlere sahiptir. Ancak bazı durumlarda protein alımını kısıtlamak gerekebilir. Düşük protein diyeti, normal tüketimden daha az protein tüketilmesini içerir. Et, tavuk, balık, süt, yoğurt, peynir gibi protein içeren besinleri sınırlayıp, sebzeler, meyveler, yağlar ve tahıllar gibi besinlerin tüketimlerini arttırmak şeklinde gerçekleştirilir. Protein tüketimi sınırlandığı için diğer besin maddelerinin vücuda yeteri kadar alınması önemlidir. Bunun için bu diyeti yalnızca bir uzman gözetiminde yapmalısınız.

Düşük protein diyetinde hangi besinler tüketilebilir?

  • Domates, biber, salatalık, yeşillikler, brokoli ve karnabahar başta olmak üzere sebzeler
  • Elma, armut, muz, şeftali, çilek gibi tüm meyveler
  • Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi hayvansal içerikli olmayan bitkisel yağlar
  • Pirinç, makarna, ekmek gibi düşük proteinli tahıllardan hazırlanan gıdalar

düşük protein diyeti

Hangi besinler sınırlandırılmalıdır?

  • Tavuk, hindi ve kırmızı et gibi hayvansal gıdalar
  • Balık ve deniz ürünleri
  • Baklagiller
  • Soya ve soyadan hazırlanmış ürünler
  • Süt ve süt ürünleri
  • Kabuklu yemişler

 

Düşük proteinli beslenirken nasıl tarifler hazırlayacağınızı bilemiyorsanız sizin için derlediğimiz yemek tariflerine göz atabilirsiniz.

 

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!