Reflüye İyi Gelen Besinler Nelerdir?

 Reflüye İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Mide yanmasına sebep olan reflüye iyi gelen besinler listesini sizin için derledik. Mide asidi yemek borusundan yükseldiğinde bir yanma hissedilir. Bu rahatsızlığın adı reflüdür. Yemeklerden sonra göğüs kafesinin hemen arkasında yanma hissedilir. Reflü, reçeteli ilaçlarla geçirilebilen bir rahatsızlıktır. Ancak sık sık tekrarladığı için bazı besinler yoluyla bu yanmayı rahatlatmak mümkündür. Peki reflüye iyi gelen besinler hangileridir?

İşte reflüye iyi gelen besinler listesi!

reflüye iyi gelen besinler

Yulaf

Reflü rahatsızlığından şikayetçi olanların tüketmesi gereken besinlerden biri yulaftır. Çünkü yulaf, yemek borusundaki yanmaya engel olur. Yulafı süt ya da yoğurt gibi besinlerle birlikte tüketerek midenizi rahatlatabilirsiniz.

Diyetin Olmazsa Olmazı Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?

Kereviz

Düşük kalorili ve sağlıklı beslenmek reflü şikayetlerini azaltır. Bunun için mideyi rahatlatan ve oldukça düşük kalorili olan kereviz tüketilebilir. Zeytinyağlı kereviz yemeği, reflünün oluşmasını engeller.

Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kereviz Kaç Kalori?

Muz

Reflü sebebiyle oluşan yanmayı hafifletmek için muz tüketebilirsiniz. Potasyum bakımından zengin olan muz, reflünün neden olduğu rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Muz aynı zamanda mide asitlerini dengelemesi açısından da oldukça faydalıdır.

Muz Kaç Kalori? Diyette Muz Tüketimi

Badem

Ara öğünlerde badem tüketmek reflü oluşmasını engelleyebilir. E vitamini bakımından zengin olan badem mide asitlerini kontrol ettiği için soluk borusundaki yanmaları da engeller. Reflü hastalarının midelerini boş bırakmaması önemlidir. Bu nedenle açlık durumlarında birkaç tane badem tüketilebilir.

Bademin Faydaları Nelerdir? Badem Kaç Kalori?

reflüye iyi gelen besinler

Haşlanmış Patates

Reflüye iyi gelen besinler listesinde mutlaka yer alması gereken yiyeceklerden biri de haşlanmış patatestir. Patatesin kalorisini düşürmek için haşlayarak tüketebilirsiniz. Patates, mide asitlerinin yemek borusuna çıkmasını ve dolayısıyla yanma oluşmasını engeller.

Haşlanmış Patates Kaç Kalori? Haşlanmış Patates Besin Değeri

Şeftali

Lif açısından zengin bir meyve olan şeftali de reflüye iyi gelen besinler arasında yer alır. Şeftali, mideyi rahatlatır ve mide asitlerini dengeler.

Şeftali Faydaları Nelerdir? Şeftalinin 9 Faydası

Fesleğen

Hem taze hem de kuru fesleğen, mideyi korurur. Salatalarda fesleğen kullanılarak tüketilebilir. Kuru fesleğeni çay şeklinde demleyerek de tüketebilirsiniz.

Fesleğenin Faydaları Nelerdir? Fesleğen Besin Değerleri

Maydanoz

Sindirimi rahatlatan sebzelerden biri olan maydanoz da mideyi rahatlatır ve reflüyü anında keser. Maydanozu direkt tüketebileceğiniz gibi çay olarak da içebilirsiniz.

Maydanoz zayıflatır mı? Maydanozun Faydaları Nelerdir?

reflüye iyi gelen besinler

Marul

Yüksek su oranına sahip bir sebze olan marul, mideyi rahatlatmak için tercih edilebilecek en faydalı sebzelerden biridir. Sindirimi rahatlatır ve mide asidini önler.

Marulun Faydaları Nelerdir? Marul Neye İyi Gelir?

Ananas

Yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırmak ve mide asitlerini dengelemek için ananas tüketebilirsiniz. Ananas aynı zamanda gaz oluşumunu da engellemektedir.

Ananasın Faydaları Nelerdir? Ananas Kaç Kalori?

Süt

Reflüye iyi gelen besinler dendiğinde akla ilk olarak süt gelir. Soğuğa yakın ılık sütü yudum yudum içerek mide yanmalarını hafifleyebilirsiniz. Sütte bulunan kalsiyum mideyi koruyarak reflü oluşmasını engeller.

Sütün Faydaları Nelerdir? Sütün Besin Değerleri

Yumurta Beyazı

Yumurta sarısının, mide asitlerini soluk borusuna yönlendirmesine neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle yumurta sarısı yerine yumurta beyazı tüketmenizde fayda vardır.

Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Yumurtanın Besin Değerleri

Soda

Mineraller bakımından zengin olan soda da mideyi rahatlattığı için reflü rahatsızlıklarını gidermek amacıyla tüketilebilir.

Maden Suyu Faydaları Nelerdir? Maden Suyunun 10 Faydası

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!