Lif zengini ayvanın faydaları ve besin değerleri listesini sizin için derledik. Sevilen meyveler arasında yer alan ayva, tatlı tariflerinde de kullanılır. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenler. Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Lezzetli tadıyla diyet yaparken ara öğünlerde iyi bir atıştırmalık görevi görür. O halde siz de merak ediyorsanız ayvanın faydaları ve diğer özelliklerini birlikte keşfedelim.
Ayva kaç kalori?
100 gram ayva 52 kaloridir.
Ayvanın besin değerleri nedir?
100 gram ayvanın besin değerleri şöyledir:
- Yağ: 0 gram
- Protein: 0.3 gram
- Karbonhidrat: 14 gram
- Lif: 1.75 gram
- C Vitamini: Günlük Değerin (DV) % 15’i
- Tiamin (B1 vitamini): DV’nin % 1.5’i
- B6 Vitamini: DV’nin % 2’si
- Bakır: DV’nin % 13’ü
- Demir: DV’nin % 3,6’sı
- Potasyum: DV’nin % 4’ü
- Magnezyum: DV’nin % 2’si
Ayvanın faydaları nelerdir?
Vücut direncini arttırır.
C vitamini bakımından zengin olan ayva, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Aynı zamanda anti-inflamatuar özelliği de olduğu için iltihap nedeniyle oluşabilecek hastalıkları da önler.
Bağışıklığı Güçlendiren C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?
Antioksidanlar içerir.
Ayva, antioksidanlar bakımından zengin olduğu için vücudu serbest radikallerin hasarından korur. Bu da kronik hastalıkların oluşmasının engellenmesi açısından son derece önemli bir özelliktir.
Sağlıklı Beslenmede Antioksidan İçeren Yiyecekler
Mideyi rahatlatır.
Fenolik bileşikler içeren ayvanın mideyi rahatlatma özelliği de vardır. Özellikle mide bulantıları ve mide ülseri semptomlarına iyi geldiği bilinmektedir.
Reflüye İyi Gelen Besinler Nelerdir?
Yüksek tansiyonu düşürür.
Potasyum açısından zengin olan ayvanın faydaları arasında yüksek tansiyonu düşürmesi de sayılabilir. Kan basıncını dengelediği için tansiyon ve kalp hastaları için oldukça faydalıdır.
Potasyum Nedir? Potasyum İçeren 10 Besin
Lif kaynağıdır.
Ayvanın faydaları arasında en önemli özelliklerinden biri de lif kaynağı olmasıdır. Bu sayede uzun süre tok tutar. Diyet yaparken ara öğünlerde ayva tüketebilirsiniz.
Sindirim Dostu Lif Kaynağı Yiyecekler Nelerdir?
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!