Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağı tüm yıl tüketmek için sarımsak saklama yöntemleri listesini keşfetmeye ne dersiniz? Her türlü tarife lezzet katan sarımsak, Türk mutfağının sevilen tatlarından biridir. Siz de yemeklerinizde bol bol sarımsak kullanıyorsanız işinizi kolaylaştıracak sarımsak saklama yöntemleri listesine mutlaka göz atın. O halde hazırsanız başlayalım.
İşte sarımsak saklama yöntemleri!
Örgü yöntemi
Sarımsak, sıcaklığın değişiminden hızlı bir şekilde etkilenir ve filizlenmeye başlar. Bunu önlemenin yöntemlerinden biri sarımsakları örerek saklamaktır. Saplı bir şekilde satın aldığınız sarımsakların sap kısımlarını örgü şeklinde birbiriyle birleştirin. Daha sonra güneş almayan, serin bir yere asarak saklayın.
Kavanoz
Ayıkladığınız sarımsakları kavanozun içinde de saklayabilirsiniz. Bunun için iyice temizlediğiniz, kabuklarını soyduğunuz sarımsakları kavanoza doldurun. Daha sonra yarısına zeytinyağı koyun. Bu şekilde muhafaza edebilir ve gerektiğinde kavanozdan alıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Kavanozu sıkı bir şekilde kapatmayı ihmal etmeyin.
Rendeleme
Sarımsak saklama yöntemleri arasında rendeleme de vardır. Uzun süre saklamak ve gerektiğinde daha pratik bir şekilde kullanmak için rendeleyerek saklayabilirsiniz. Sarımsakları rendeledikten sonra üzerine tuz döküp karıştırın. Zeytinyağı da ekleyip cam bir kap içine alın. Kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Dondurucu
Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra dondurucu poşetlerine koyun. Daha sonra dondurucuya koyarak uzun süre saklayabilirsiniz.
Fermente
Sarımsakları turşu yaparak da uzun süre saklayabilir ve dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Sarımsak turşusu aynı zamanda sağlık açısından da son derece faydalıdır.
Tek tek ayırma
Sarımsakları diş diş ayırarak da saklayabilirsiniz. Dış kabuklarını soyduktan sonra dişlerine ayırın. Ancak tek diş sarımsakların kabuklarını soymayın. Bu şekilde bir kap içinde saklayabilirsiniz. Kabı nemsiz bir ortamda saklayabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Patates Nasıl Haşlanır? Patates Haşlama Püf Noktaları
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!