Probiyotik zengini lahana turşusunun faydaları ve besin değerlerini bizimle keşfetmeye ne dersiniz? Fermente gıdalar, bağırsak sağlığı için son derece önemlidir. Turşuların içeriğinde bulunan probiyotikler, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Bu da bağırsak sağlığı için son derece önemlidir. Lahana turşusu ise son derece faydalı bir sebzeden yapıldığı için besin değeri yüksektir. Lahana, vücutta detoks etkisi gösteren bir sebze olduğu için fermente şekilde tüketildiğinde çok daha faydalıdır. Peki lahana turşusunun faydaları nelerdir?
Lahananın Faydaları Nelerdir? Lahananın Besin Değerleri
Lahana turşusu kaç kalori?
142 gram lahana turşusu sadece 27 kalori içerir.
Lahana turşusu besin değeri nedir?
142 gram lahana turşusunun besin değerleri ise şöyledir:
- Yağ: 0 gram
- Karbonhidrat: 6 gram
- Lif: 4 gram
- Protein: 1 gram
- Sodyum: Günlük Değerin % 41’i (DV)
- C Vitamini: DV’nin % 23’ü
- K1 Vitamini: DV’nin % 15’i
- Demir: DV’nin % 12’si
- Manganez: DV’nin % 9’u
- B6 Vitamini: DV’nin % 11’i
- Folat: DV’nin % 9’u
- Bakır: DV’nin % 15’i
- Potasyum: DV’nin % 5’i
Mikrobiyota Diyeti Nedir? Sağlıklı Mikrobiyota Nasıl Elde Edilir?
Lahana turşusunun faydaları nelerdir?
Sindirim sistemine iyi gelir.
Lahana turşusunun faydaları arasında sindirim sistemine iyi gelmesi de vardır. Lahana turşusu, zararlı bakterilere ve toksinlere karşı oldukça etkilidir. İçeriğinde yararlı bakteriler yani probiyotikler içerdiği için sindirimi rahatlatır. Bağırsaklardaki bakteri dengesini sağlaması açısından son derece faydalıdır. Aynı zamanda kabızlık, ishal, gaz, şişkinlik ve hazımsızlığı da önler.
Sindirim Dostu Kefirin Faydaları Nelerdir?
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Besin değeri son derece yüksek olan lahana turşusu, yararlı bakteriler içerdiği için bağışıklık sistemini de güçlendirir. Bağırsak sağlığının iyi olması vücut direnci için son derece önemlidir. Uzmanların da dediği gibi bağırsaklar ikinci beynimizdir. Bu açıdan bağırsaklarımızın durumu vücudumuzun genel sağlığını doğrudan etkiler. Bağışıklığınızı güçlü tutmak için lahana turşusu gibi fermente gıdalar tüketmenizde fayda vardır.
Bağışıklık Sistemini Zayıflatan Besinler Nelerdir?
Beyni güçlendirir.
Yapılan araştırmalara göre probiyotikler beyin sağlığı açısından son derece önemlidir. Düzenli olarak probiyotik içerikli gıdalar tüketmek hafızayı güçlendirir ve beyin sağlığını korur.
Stresi azaltır.
Bağırsaklarımız, ruh sağlığımızı doğrudan etkiler. Bağırsak düzensizlikleri çoğu zaman anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıklara sebep olur. Bağırsaklardaki bakteri dengesi sağlanır ve bağırsak florası sağlıklı bir hale gelirse bunun ruh halini düzenleyeceğini savunan birçok çalışma vardır.
Serotonin Nedir? Serotonin İçeren 10 Besin
Kanser riskini azaltır.
Lahana, antioksidanlar ve bitki bileşikleri bakımından zengindir. Bu nedenle tümör gelişimini önlemesi ve yayılmasını engellemesi söz konusudur. Yapılan araştırmalara göre lahana ve lahana turşusu tüketimi ile kanser riskini azaltmak mümkündür.
Kalbe iyi gelir.
Lahana turşusunun faydaları arasında kalbi güçlendirmesi de vardır. Probiyotik ve lif kaynağı olduğu için kolesterol seviyelerini dengeler. Aynı zamanda kan basıncını da düşürdüğü için hipertansiyona iyi gelir.
Kalp Sağlığına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?
Kemikleri güçlendirir.
Lahana turşusu, K2 vitamini açısından zengindir. Bu vitamin kalsiyuma bağlanan iki farklı proteinin aktive olmasını sağlar. Bu da kemiklerin güçlenmesi anlamına gelir.
K2 Vitamini Nedir? K2 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?
Kilo vermeyi kolaylaştırır.
Lahana turşusu, düşük kalorili ve bol lifli bir yiyecektir. Bu nedenle yemeklerin yanında tüketildiğinde daha uzun süre tok kalmak mümkündür. Bağırsak sağlığını koruması da metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Bu sayede kilo vermenin daha kolay hale gelmesini sağlamaktadır.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!