Sebzeli Unsuz Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

 Sebzeli Unsuz Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Oldukça sağlıklı, leziz, düşük kalorili ve vitamin deposu olan bir sebzeli unsuz börek tarifi ile karşınızdayız. Üç beyazdan uzak durarak nasıl börek yapılabilir sorusunu tarifimizle yanıtlayacağız. Böylece, diyet yaparken de çay saatlerinizi keyifle geçirmeye devam edeceksiniz. Sebzeli unsuz börek tarifimizde kullanacağımız malzemelere yakından bakalım…

Ispanak:

Ispanak denince pek çok kişinin aklına gelen ilk şey “ıspanak yiyerek gücü kuvveti yerine gelen çizgi film kahramanı” oluyor. Çizerler bu kahramanı yaratmakta haklılar, çünkü ıspanak gerçek bir güç deposu… Bol miktarda demir, kalsiyum, magnezyum ile A, B, C, E, K vitaminleri içerir. Bu sayede Alzheimerden, cilt sağlığına, göz sağlığından kas ve iskelet sistemi sağlığına kadar pek çok konuda sağlığımız üzerinde doğrudan etkilidir. İçerdiği folik asit sayesinde hamilelik dönemindeki kadınların düzenli olarak tüketmesi tavsiye edilen ıspanağın, menapoz sonrası düzenli tüketilmesiyle kemik erimesi riskini azalttığı bilinmektedir.

Ispanağı tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şöyledir: Günlük ve taze olarak tüketmeniz gerektiğinden tüketebileceğiniz kadar ıspanağı pişirin. Toprak altında yetiştiği için bol su ile yıkayıp durulamanız önemlidir. Kısa süre için düşük ısıya maruz bırakarak pişirdiğiniz takdirde, ıspanağın vitaminlerinden maksimum düzeyde fayda sağlayacağınız bilinmektedir.

Yeşil Sebzelerin Faydaları Nelerdir? En Faydalı 10 Yeşil Sebze

sebzeli unsuz börek

Kabak

Düşük yağ oranına rağmen yüksek enerji kaynağı olmasının yanında içerdiği magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir, fosfor gibi birçok mineral içerdiği için diyet listelerinin başında yer alan kabak aynı zamanda bir lif kaynağıdır. Hoş bir tadının bulunması ve kolay pişirme tekniklerinin uygulanabilmesi ile de Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Vücuda sağladığı faydaları sayacak olursak; kolestrolü düşürür, idrar söktürücü etkisi vardır, yüksek oranda lif içerdiği için bağırsakları yumuşatır ve kabızlığa iyi gelir, katarakt hastalığının önüne geçer, iskelet sistemini güçlendirir ve kemik erimesi riskini azaltır. Ayrıca yaşa bağlı prostat üzerinde olumlu etkilere de sahiptir. O halde sebzeli unsuz börek tarifinin detaylarına geçmeye ne dersiniz?

Sebzeli unsuz börek için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 adet patates
  • 2 adet kabak
  • ½ demet ıspanak
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gram lor peyniri
  • Taze nane

sebzeli unsuz börek

Sebzeli unsuz börek tarifi nasıl yapılır?

Yarım demet ıspanağı iyice yıkayın ve bir kaba alarak sirkeli su karışımı yapın. Ardından sirkeli suda 15 dakika kadar bekletin. Sonrasında ıspanakların suyunu süzün ve kesme tahtasına alarak orta kalınlıkta kıyın. Kıydığınız ıspanakları bir kaba alın.

1 adet patates ile 2 adet kabağı yıkayın ve kabuklarını soyun. Patatesi orta kalınlıkta halkalar halinde dilimleyin. Ardından kabakları uzunlamasına dilimleyin.

Küçük bir pişirme kabı ya da fırın tepsisinin tabanını zeytinyağı ile yağlayın. Adından tabanın üzerine patates dilimlerini yerleştirin. Patateslerin üzerineyse kabakları dizin. Biraz tuz ve karabiber serpin. Kabakların ilk katının üzerine önce 400 gram lor peynirinin yarısını yayın sonrasında ise birkaç yaprak taze nane ekleyin. Peynir ile nanenin üzerinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bu işlemden sonra kalan kabakları dizin ve üzerine tekrar ıspanakları yerleştirin. Lor peynirinin kalan 200 gramını da en üst katman olacak şekilde ilave edin. En üst katmanının üzerinde tekrar bir zeytinyağı gezdirin. Tüm bu dizme işleminden sonra malzemelerin üzerini pişirme kağıdıyla örtün. Pişirme kağıdının üzerini de alüminyum folyo ile kaplayın ardından, önceden 220 derecelik fırında 15 dakika bekleyin. Fırından aldığınızda ise böreğinizi ılımaya bırakın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!