Kilo Almaya Neden Olan Alışkanlıklar Nelerdir?

 Kilo Almaya Neden Olan Alışkanlıklar Nelerdir?

Günlük hayatımızda kilo almaya neden olan birçok alışkanlığımız vardır. Farkında olmasak da düzenli olarak yaptığımız bu davranışlar günden güne kilo almamıza neden olur. Bu alışkanlıkları değiştirmediğimiz sürece kilo almaya devam etmemiz kaçınılmazdır. Zararsız gibi düşünülen kaçamaklar ya da alışkanlıklar sağlığı tehdit edecek kiloya gelmemize neden olabilir. Kilo vermek için bu alışkanlıkları değiştirmek büyük fark yaratır. Peki kilo almaya neden olan alışkanlıklar nelerdir? Gelin bu alışkanlıkları gözden geçirelim.

1 haftalık diyet listesi

İşte kilo almaya neden olan o alışkanlıklar!

Hızlı yemek

Birçok kişi yemeklerini hızlı bir şekilde tüketir. Zamanın azlığı ya da uzun süre açlık gibi nedenlerle yemeği hızlı yeme eğiliminde olabilirsiniz. Ancak yemekleri hızlı bir şekilde tüketmek daha fazla kilo almaya neden olur. Siz de yemeklerinizi hızlı yiyorsanız bu alışkanlığınızı değiştirerek yemeğinizden küçük lokmalar alın ve uzun süre çiğneyin. Bu şekilde yeme hızınızı düşürebilirsiniz.

Az su içmek

Kilo almaya neden olan alışkanlıklardan en önemlisi birçok kişinin yaptığı yetersiz su tüketimidir. Vücudun susuz kalması, açlık hissi olarak ortaya çıkar. Bu da daha fazla besin tüketmeye eğilimli olmanızı sağlar. Yemek yemiş olmanıza rağmen açlık hissediyorsanız vücudunuz susuz kalmış olabilir. Bunu önlemek için düzenli bir şekilde yeterli miktarda su içmelisiniz.

kilo almaya neden olan

Aşırı sosyallik

Aşırı sosyal olmak kötü bir şey olarak algılanmasa da beslenme düzenine doğrudan etkisi olan bir alışkanlıktır. Arkadaş ortamında, gittiğiniz yerlerde ya da bulunduğunuz etkinliklerde sağlıksız besinler tüketmeye daha eğilimli hale gelebilirsiniz. Bu tür ortamlarda sağlıklı besin bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu da kalorili yiyecekler tüketmenize neden olabilir. Sosyalliği biraz sınırlamak beslenme şeklinizde fark yaratabilir.

Hareketsizlik

Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri hareketsizliktir. Masa başı işi olanlar için hareket etmek çok daha zor olabilir. Ancak gideceğiniz yerlere yürüyerek gitmek, asansör yerine merdiven kullanmak gibi bazı küçük değişikliklerle hareket oranınızı arttırabilirsiniz. Yarım saat ayırarak egzersiz yapmak ise kilo verme hızınızı büyük ölçüde arttırır.

Yetersiz uyku

Birçok kişi vakit sıkıntısından dolayı daha az uyur. Ama az uyku hem sağlık hem de kilo açısından oldukça zararlıdır. Yeterli ve kaliteli uyku, metabolizma hızına doğrudan etki eder. Az uyuyorsanız kilo almanız kaçınılmazdır.

 

İlginizi çekebilir: Mindful Beslenme Nedir? Beslenme Farkındalığı Nasıl Kazanılır?

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!