Karantinada Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

 Karantinada Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

Covid-19 virüsü, tüm dünyada insanları evlere hapsetti. Karantinada kilo almamak için birçok kişi diyet yapmaya ve evde spor yöntemlerini keşfetmeye başladı. Sağlığımızı düşünerek bu virüse yakalanmamak için evlerimizde vakit geçirmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu hastalık yalnızca fiziksel olarak değil ruhsal olarak da insanları derinden etkiliyor. Evde oturma sonucu oluşan sıkıntılar genellikle insanları yemek yemeye yönlendiriyor. Belirsizlik de yine duygusal açlığın oluşmasının en önemli sebeplerinden biri. İnsanlar evde oturduklarında sürekli olarak atıştırma isteğiyle dolu oluyor.

Bilgisayar, telefon ya da televizyon başında vakit geçirirken bir şeyler tüketme isteği baskın geliyor. Hal böyle olunca kilo almak da kaçınılmaz oluyor. Eğer siz de karantinada aldığınız kiloları vermek ya da karantinada kilo almamak için ne yapmanız gerektiğini bilemiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için karantinada kilo almamak için ne yapabileceğinizi derledik. Bu yöntemleri uygulayarak bu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilirsiniz. Her ne olursa olsun kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için mümkün olduğunca evde vakit geçirmeye devam edin.

karantinada kilo almamak

Karantinada kilo almamak için yapılabilecekler!

Düzenli olarak su için.

Su tüketimi kilo almamak ya da kilo vermek için en önemli şeylerden biridir. Günlük 2 litre su tüketimi her yaştan insan için önem taşır. Su içmek aynı zamanda iştahı da kontrol altına alır. Eğer sık sık bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissediyorsanız bu anlarda su içebilirsiniz. İnsanlar genellikle susadıklarının farkında olmayarak atıştırmalıklara yönelir. Yanınızda bir şişe ya da sürahi bulundurursanız su tüketmeniz çok daha kolay hale gelir.

Tarçın tüketin.

Kan şekerinin dalgalanması genellikle açlık krizlerine neden olur. Bu açıdan kan şekerini dengeleyen tarçın tüketmek son derece faydalıdır. Çubuk tarçını suyunuza katarak hem iştahınızı kontrol altına alabilir hem de açlık krizi yaşamazsınız. Yulaf lapası, kefir, yoğurt ya da sütünüze de toz tarçın ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tatlı tüketme ihtiyacının da önüne geçmiş olursunuz.

Bitki çayı tüketin.

Bu süreçte bağışıklığımızı güçlü tutmamız da son derece önemlidir. Eğer sık sık abur cubur tüketme ihtiyacı hissediyorsanız bitki çayları tüketerek iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz. Meyve çayları ara öğünlerde tüketilebilecek en faydalı içeceklerdendir.

Bol bol sebze tüketin.

Sebze yemekleri düşük kalorili olmalarının yanı sıra son derece besleyicidir. Hem bağışıklığınızı güçlü tutar hem de fazla kalori almanızı engeller. Lif içerdikleri için gün içinde tok kalmanızı da sağlar. Bu açıdan öğle ve akşam öğünlerinde mutlaka sebze tüketmeye özen gösterin.

Salaya, yoğurt ya da çorbayı eksik etmeyin.

Sofranızda ana yemeğin dışında yoğurt, salata ya da çorba bulunması son derece önemlidir. Bunlar sayesinde ana yemeği çok fazla yememiş olursunuz. Özellikle yemeye çorbadan başlamak midenizin biraz daha dolmasını sağlar. Salata ve yoğurt düşük kalorili olduğu için ana yemekten daha fazla bunları tüketmenizde de sakınca yoktur.

Sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin.

Eğer bir şeyler izlerken atıştırmalık tüketme ihtiyacı hissediyorsanız bunu sağlıklı yoldan yapabilirsiniz. Leblebi, havuç, salatalık, kuru yemişler, kuru meyveler tüketerek hem kendinizi oyalayabilirsiniz hem de sağlıklı ara öğün yapmış olursunuz.

Dengeli beslenin.

Bu süreçte şok diyetler yapmak psikolojinize iyi gelmeyecektir. Kilo almama uğruna az yemek yemeniz hem bağışıklığınızı düşürür hem de kilo almanıza sebep olur. Bu açıdan her besin grubundan yiyeceği dengeli olarak tüketmenizde fayda vardır. Sebze, meyve, bakliyat, kuru yemişler, tahıl grubu, et grubu, süt ve süt ürünleri gibi her besini tüketmeye özen gösterin.

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!