Marul Yapraklarında Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

 Marul Yapraklarında Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Marul yapraklarında nohut salatası tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Daha özenli bir sunumla hazırlanmış, üstelik doyurucu bir salata tarifi arayışındaysanız nohutlu salatamızı mutlaka denemenizi öneririz. Diyet beslenirken salata tüketimi üzerinde sıkça duruluyor. Ancak karbonhidratla beslenmeye alışık olduğumuzda durum bizim için zorlayıcı olabilir. Sebzelerin hafifliği, kilo verme sürecine katkıları ve lezzeti diyet sürecinde en çok ihtiyaç duyduğumuz başlıklardandır. Ancak doyurucu salatalarla beslendiğimizde hem gün içindeki enerjimizi daha iyi koruruz hem de açlık sinyallerinin motivasyonumuzu bozmasını engelleriz.

Elbette doyurucu olması için en yüksek kalorili besinlerle boy ölçüşecek cinsten salatalar da tüketilebiliyor. Burada tüm mesele hangi malzemeleri kullandığımız ve salatamızı hangi reçeteyle uyguladığımızdır. Biz de mevsim yeşilliklerinin yanına nohut gibi hem besleyici hem de doyurucu bir malzemeyi koyarak daha işlevsel bir salata elde etmeye çalıştık ve marul yapraklarında nohut salatası yapım ayrıntılarına geçmeden önce kullanacağımız malzemelerin sağlığınıza ve kilo verme sürecinize katkıları hakkında konuşmak istiyoruz.

marul yapraklarında nohut salatası

Marul yapraklarında nohut salatası ana malzemelerimizden birinin nohut olduğundan bahsetmiştik. Bu harika besin, güçlü besin maddeleriyle donatılmış oldukça diyet dostu bir kaynaktır. Protein bakımından zenginliği onu hem kilo verme sürecinde hem de vegan beslenmede önemli bir noktaya taşır. Bu baklagil; lif, A, B6, B12, C, E, K vitaminleri, bakır, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum mineralleri bakımından oldukça zengindir. Kaliteli besin maddeleriyle dolu her besinde olduğu gibi sağlığımızı pek çok açıdan destekler. Bunlardan bazıları; kalp ve damar sağlığının korunması, kolesterolün dengelenmesi, iltihabın engellenmesi, hafızanın güçlendirilmesi ve kas yapısının desteklenmesi gibi kritik katkılardır.

Nohudun kilo verme sürecimizi de desteklediğinden bahsetmiştik. Bunun en önemli sebeplerinden biri yüksek oranlarda lif içermesidir diyebiliriz. Lifli besinler sindirim sistemimizi düzenler ve hazmı kolaylaştırır. Dengeli ve düzenli olarak lifli beslendiğimizde gün içinde daha uzun süre tok kaldığımızı ve daha geç acıktığımızı görebiliriz.

Nohudun protein içeriği de hem tok kalmamızda hem de metabolizmanızı hızlandırılması, iştahın azaltılması ve kas kaybetmeden yağ yakımının desteklenmesi gibi konularda bize yardımcı olur. Ancak her besinde olduğu gibi nohudun da dengeli oranlarda tüketilmesi kritik bir noktadır. Bu besin belli oranlarda karbonhidrat da içerdiğinden gerektiğinden fazla tüketilmemesi doğru olacaktır.

Marul yapraklarında nohut salatası tarifimizde kırmızı biber, marul, salatalık, maydanoz gibi besin değerleri zengin ve kilo vermeye yardımcı sebzeler kullanıyoruz. Bu sayede önemli vitaminleri bünyemize kazandırırken bolca lif alarak daha kolay kilo verebiliriz. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre marul yapraklarında nohut salatası yapım aşamasına geçebiliriz.

marul yapraklarında nohut salatası

Marul yapraklarında nohut salatası için gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Birkaç adet büyük marul yaprağı

Not: Bu malzemeler 2 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

marul yapraklarında nohut salatası

Marul yapraklarında nohut salatası nasıl yapılır?

  1. Soğanı, kırmızı biberi ve salatalıkları minik ve küp küp doğrayın ve bir karıştırma kabına alın.
  2. Maydanozu ince ince kıyın ve sarımsakları rendeleyip üzerine ekleyin.
  3. Bir kâseye zeytinyağı limon suyu, pul biber ve tuzu alın ve iyice karıştırın.
  4. Salata sosunu doğradığınız malzemelerin üzerinde gezdirin ve sebzelerin sosa iyice karışmasını sağlayın.
  5. Marulları güzelce yıkayın ve kurutmayı unutmayın.
  6. Ardından salatanızı yaprakların içine paylaştırıp servis edin.
  7. Salatanızın yapımında dilediğiniz farklı mevsim sebzelerini de değerlendirebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun!

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!