Hardal Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

 Hardal Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

Hardal soslu somon tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Fırında sağlıkla pişen ve nefis bir sosun eşlik ettiği bir somon tarifiyle geldik. Deniz ürünlerini her zaman her şartta sevenlerin olduğu kadar hiç arası olmayanların da gönlünü fethedeceğine emin olduğumuz tarifimiz lezzetli olduğu kadar diyete uygun da. Hem en sağlıklı yöntemle hem de malzemelerle pişirdiğimizden de size ihtiyaç duyduğunuz pek çok değerli besin maddesini kazandıracak. Hardal soslu somon arifimizin yapımında sadece sağlığa yararlı ve en hafif malzemeleri kullanıyoruz. Ülkemizde balık tüketiminin olması gerektiğinden daha az seviyelerde olduğunu biliyoruz. Onu daha sık tüketmek için belki de daha doğru tariflere ihtiyacımız vardır.

En önemlisi de diyet sürecinde keyifle tüketebileceğimiz çok fazla tarif bulamıyoruz. Listelerimiz monotonlaştıkça diyet beslenmek de daha zor hale geliyor. Biz de bu iki problemi aynı anda çözmek ve bir taşla iki kuş vurmak için tarifimizin oldukça elverişli olduğunu düşünüyoruz. Daha az kullandığımız besinlere daha farklı açılardan bakarak motive edici listeler çıkarmak elimizde. Üstelik bol bol omega3 edinebileceğimiz balık eti, bu sorunu çözmek için hazine gibi bir besindir. Öyleyse tarifimizin yapım ayrıntılarına geçmeden önce kullanacağımız malzemelerin hem kilo verme sürecinize hem de sağlığınıza sunacağı katkılar hakkında biraz konuşalım.

hardal soslu somon

İlginizi çekebilir: Diyet Somon Salatası Tarifi ile Sağlıklı Diyet

Hardal soslu somon tarifimizin ana malzemelerin biri somon balığı. Hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besin olan somon, daha kolay kilo vermek ve bu süreçte sağlığına sağlık katmak isteyenlerin sıkça tükettiği bir kaynaktır. En önemli özelliklerinden biri Omega 3 gibi değerli yağ asitleri bakımından zengin olmasıdır. Bu önemli besin maddesi sağlığımızı birçok hastalığa karşı harika bir şekilde savunur. Somon bunların yanında protein, demir, fosfor, potasyum, magnezyum, B6, B12, A, C ve D vitaminleri gibi besin maddeleri bakımından da zengin bir kaynaktır. Böyle geniş bir besin içeriğine sahip olduğundan; kalp ve göz sağlığının korunması, beyin gelişiminin desteklenmesi, kanser gibi çeşitli hastalıkların oluşum riskinin azaltılması gibi konularda katkı sağlar.

Ayrıca bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi ve insülin seviyesini dengelemesi somon balığının vücudumuza verebileceği en önemli faydalardandır. Somon tüm bunların yanında kilo verme sürecini de kolaylaştıran özellikler taşır. Gün içinde daha uzun süre tok kalmamızı sağlayarak ve yağ yakımını kolaylaştırarak bu sürece katkıda bulunur. Ayrıca protein oranı yüksek bir besin olduğundan kas kütlesini ve kemikleri de koruyup geliştirir. Diyet beslenmeyi sporla desteklerken somon balığından daha sık faydalanmamız gerektiğini görebiliyoruz. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre hardal soslu somon yapım aşamasına geçebiliriz.

hardal soslu somon

Hardal soslu somon için gerekli malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 parça somon fileto
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz (dilediğiniz baharatları tercih edebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış dereotu

Not: Bu malzemeler 2 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

hardal soslu somon

Hardal soslu somon nasıl yapılır?

  1. Öncelikle somon haricindeki malzemeleri derin bir karıştırma kabının içine alın ve güzelce karıştırın.
  2. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin ve somon filetoları üzerine yerleştirin.
  3. Ardından somonların üzerine biraz zeytinyağı sürün.
  4. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine eşit bir şekilde dökün ve yedirin.
  5. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
  6. Hardal soslu diyet somonlarınız hazır, şimdiden afiyet olsun!

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!