Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

 Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Közlenmiş kırmızı biber salatası tarifi için hazır mısınız? Eğer diyet yapıyorsanız bol bol salata tüketmeniz gerektiğini sadece şefler veya sağlıkçılar değil; bizzat alanında uzman diyetisyenler söylüyor. Her gün 1.500 kalori tüketmeniz ve bu miktarı aşmamanız gerektiği göz önünde bulundurulduğunda iyi bir beslenme programına sahip olmanız ve bu programı harfiyen uygulamanız gerekiyor.

Glüten yok. Hayvansal gıda var olsa bile eskiye nazaran daha az. Daha çok lifli gıda var ve daha çok bitki tüketimi, sebze tüketimi yapılmalı. İşte uzman bir diyetisyenin danışanından istediği şey üç aşağı beş yukarı böyle bir şey.

Bu hesaptan yola çıktığımızda size enfes bir salata tarifi önerisinde bulunacağız: Közlenmiş kırmızı biber salatası. Çıtır çıtır, ağızda dağılan közlenmiş kırmızı biber salatasını tükettiğinizde kendinize ve sevdiklerinize ne kadar büyük bir iyilik yapmış olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Diyet yaparken asıl önemli olan şey bol miktarda sebze takviyesi yapmak ve lifli gıda tüketimine önem vermek olacaktır. Lifli gıda tüketimine önem veren insanların daha çok yağ yaktığı birçok bilimsel araştırma sonucunda tespit edilmiştir. Sizden istenilen şey, bu tip lifli gıda tüketimine ağırlık vermek olacaktır.

Dışarıdan alıp tükettiğiniz bir poğaçanın içinde veya herhangi bir yemeğin içinde envaiçeşit zararlı ürüne rastlamak mümkün. Oysaki, evde hazırladığınız ürünlerin içerisinde vücudunuza zararlı olduğu düşünülen hiçbir şey bulunmaz. Önemli olan şey, sağlıklı besinler tüketmek.

Şimdi, kendinizi hazır hissediyorsanız közlenmiş kırmızı biber salatası için kullanmanız gereken malzemeleri tanıyıp; hemen akabinde yapım aşamasına geçebiliriz.

közlenmiş kırmızı biber salatası

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Yapımında Kullanılan Malzemeler

  • 4 kırmızı biber (Bu rakam, üye sayısına göre artabilir.)
  • Yarım bardak kadar zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tane taze sarımsak
  • Birkaç tutam tuz.
  • Üzeri için birkaç tutam taze kekik kullanabilirsiniz.

közlenmiş kırmızı biber salatası

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı biberleri önceden hazırladığınız mikrodalga fırında veya davul fırında közlemeye başlayın.
  2. Kırmızı biberleriniz közlendikten hemen sonra birkaç dakika kadar dinlendirmeye ayırın ve bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini dışarı çıkarın. İnce ince dilimleyin.
  3. Başka bir kasede tuz, zeytinyağı ve sirkeyi iyice karıştırın.
  4. Kırmızı biberleri servis yapacağınız tabağa dizin.
  5. Sarımsağın kabuklarını israf etmeyecek şekilde soyun. Daha sonra bu sarımsağı zeytinyağı, tuz ve sirkeden oluşan karışıma bulandırın.
  6. En son bu karışımı çıtır kırmızı biberlerin üzerine dikkatli bir şekilde serpiştirin. Aromasını bırakmasına dikkat edin.
  7. Dilerseniz, taze kekikle kırmızı biberin üstünü süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!