Keten tohumu yağı faydaları listesini keşfettikten sonra sağlıklı beslenme serüveninize bu değerli yağı katmak için sabırsızlanabilirsiniz. Keten tohumu, kökeni çok eski zamanlara dayanana bir bitkidir. Keten bitkisinin tohumlarının birçok hastalığa iyi geldiği ve beslenmede de önemli bir yeri olduğu bilinir. Keten tohumu yağı da tıpkı tohumları gibi son derece faydalıdır. En önemli özelliklerinden biri omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmasıdır. Bu açıdan vegan ya da vejetaryen beslenmek isteyen ya da Aristo diyeti yapan kişiler için iyi bir omega-3 kaynağıdır. Omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra E vitamini, çinko, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve folik asit bakımından da zengindir. O halde siz de hazırsanız keten tohumu yağı faydalarını keşfetmeye başlayalım.
Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Zayıflatır Mı?
Keten tohumu yağı besin değerleri nedir?
10 gram keten tohumu yağının besin değerleri şu şekildedir:
- Kalori: 88
- Karbonhidrat: 0 gr
- Protein: 0 gr
- Yağ: 9,95 gr
Keten tohumu yağı faydaları nelerdir?
- En bilinen özelliği olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olması, kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını engeller. Kalbi korur ve güçlendirir.
- Bağırsakları rahatlatması ve sindirimi kolaylaştırması sayesinde kabızlığı, gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını ortadan kaldırır.
- Antioksidanlar içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu sayede hastalıklara karşı vücut direncini arttırmış olur. Bu etkisi kanser hücrelerinin oluşumunu önleme konusunda da önemlidir.
- Kolajen üretimini tetiklemesi sayesinde cildin daha canlı, dolgun ve sıkı görünmesine yardımcı olur.
- Yapılan araştırmalara göre faydaları arasında kolesterolü ve tansiyonu dengelemesi de yer almaktadır. Bu sebeple tansiyon ve kolesterol hastaları, doktorlarına danıştıktan sonra beslenme programlarına ekleyebilir.
- İltihap konusunda etkileri olduğu bilinen keten tohumu yapı, eklem iltihabını önleme de etkilidir.
Keten tohumu yağı nasıl kullanılır?
Suya, yoğurda karıştırılarak tüketilebilir. Acımsı bir tadı olduğu için bal ile karıştırılarak da tüketilebilir. Smoothielere, meyve sularına katılabilir.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!