Diyet Sebze Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?

 Diyet Sebze Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?

Diyet sebze cipsi tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Tarifimizi denediğinizde bir daha paket cipsleri yemek istemeyebilirsiniz. Elbette onların yeri de bizi cezbeden lezzetleri sebebiyle ayrı. Ancak özellikle diyet ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak isteyenler için sebze cipsi hayat kurtarıcı olabilir. Özellikle bir dizi ya da film izlemeye karar verdiğimizde ya da biraz motive olmaya ihtiyacımız olduğunda cips gibi zararlı atıştırmalıklara kapılıp gidiyoruz. Pek çok kişi cipsin olmadığı bir hayatta varolmak istemez. Ancak bu gıdaların bırakın kilo aldırma potansiyelini, sağlığımıza ne kadar zararlı olduğunu sahiden bilsek, o kadar da sevilecek bir şey olmadıklarını anlarız.

Patates gibi malzemelerden elde edilen ve büyük bir kızartma işleminden geçen cipsler, estetik görünümümüze zarar verdiği kadar vücudumuzun sağlıklı işleyişini ciddi anlamda bozarlar. İçlerinde akrilamid adı verilen kanserojen bir madde oluşur, bu da sağlığımız için büyük bir tehlikedir. Bunun yanında son derece zararlı oldukları bilinen trans yağlarla dolu oldukları için cipsler için gerçek bir yağ deposu demek yanlış olmaz. Boş ve zararlı bir kalori deposu oldukları için de cipsten uzak durmak yerinde olacaktır. Bu paketli gıdaların içine konulduğu alüminyum paketlere kadar her işlemi oldukça sıkıntılıdır. İçerisinde genetik yapımızın tanımadığı maddeler barındırır. Kilo aldırırken cildimizin yaşlanmasına ve güzelliğini kaybetmesine de sebep olmaktadır.

Ancak aynı lezzeti vermese de en azından sağlıklı ve kıtır kıtır atıştırmalıklar yapabiliriz. Sebzeleri kullanarak elde edeceğimiz cipsimiz size ne bir kalori yüklemesi yapıyor ne de içinde zararlı bir madde bulunuyor. Aksine sağlığınızı ve kilo verme sürecinizi destekliyor. Öyleyse yapım ayrıntılarına geçmeden önce malzemelerimizin faydalarından bahsedelim.

diyet sebze cipsi

İlginizi çekebilir: Kırmızı Mercimek Humusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Diyet cipsin yapımında birçok sebze kullanacağız. Bunlardan biri de pancar. Pancar içinde; A, B, C, P vitaminlerini ve pek çok mineral barındırır. Besin değerlerindeki zenginlik sayesinde kan basıncını düşürür, iltihapla savaşır ve enerjimizi büyük ölçüde arttırır. İyi bir antioksidan olduğundan hastalıklara karşı direncimizi arttırır. Bolca lif içerir; böylece sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer ve kilo vermeyi destekler.

Diyet sebze cipsi yapımında, en diyet dostu sebzelerden biri olan kabak da kullanıyoruz. Kabak; A, C, K, B6 gibi vitaminler ve potasyum, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, sodyum, folat ve demir gibi besin maddeleri bakımından zengindir. Antioksidan özellikleri gösterir ve toksinlerin, kanser hücrelerinin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Diyet beslenmede en çok ihtiyaç duyduğumuz maddelerden biri olan lif de onda bol bol vardır. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre diyet sebze cipsi yapım aşamasına geçmeye ne dersiniz?

Diyet Sebze Cipsi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy pancar
  • 2 adet patates
  • 1 dal biberiye
  • 2 dal taze kekik
  • 2 tutam kaya tuzu ve karabiber

Not: Bu malzemeler 5 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

diyet sebze cipsi

Diyet Sebze Cipsi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
  2. Bu işe uygun bir mutfak gereciyle sebzeleri 2 mm kadar bir incelikte yuvarlak dilimler halinde kesin.
  3.  Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve dilimlediğiniz sebzeleri dizin. Üst üste gelmemelerine dikkat edin.
  4. Biberiyeyi ve taze kekiği ince ince kıyıp bir kaba alın. Kaya tuzu ve karabiberi de üzerine ekleyip karıştırın ve sebzelerin üzerine serpin.
  5. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin.  Pancarları ters çevirip 15 dakika daha pişirin.
  6. Afiyet olsun!

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!