Fırında Karnabahar Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

 Fırında Karnabahar Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli bir pizza tarifi arıyorsanız, fırında karnabahar pizza tam size göre! Bu nefis tarif, klasik pizza hamurunu karnabaharın hafif ve tatlı aromasıyla birleştirerek mükemmel bir uyum yaratıyor. İnce dilimlenmiş karnabahar ve kırmızı soğanın zeytinyağıyla kavrulması, pizzaya hem lezzet hem de sağlıklı bir dokunuş katıyor. Fırında pişerken yayılan aroma ve çıtır hamuru ile bu pizza, hem gözünüzü hem de damak zevkinizi şımartacak. Hem hafif hem de doyurucu bu tarifi, öğünlerinizde keyifle deneyebilirsiniz. O halde hazırsanız başlayalım!

fırında karnabahar pizza

Hamursuz Diyet Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında karnabahar pizza tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 450 gram pizza hamuru
  • 1/2 orta boy karnabahar  ince dilimlenmiş
  • 1 küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • 1/2 su bardağı taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

fırında karnabahar pizza

Fırında karnabahar pizza yapılışı:

  1. Fırını 220°C’ye  ayarlayın. Fırın tepsisine mısır unu serpin. Pizza hamurunu oval şeklinde açın ve hazırladığınız tepsiye koyun.
  2. Büyük bir kasede, karnabahar, kırmızı soğan ve taze maydanoz yapraklarını zeytinyağı, kırmızı pul biber (isteğe bağlı) ve tuz ile karıştırın.
  3. Sebze karışımını hamurun üzerine yayın. Karnabahar yumuşayana ve hamur altın rengi ve kıtır kıtır olana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  4. Afiyet olsun!

 

CR: https://www.goodhousekeeping.com/

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!