Diyet Yaz Türlüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

 Diyet Yaz Türlüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

Diyet yaz türlüsü tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Eksikliğini hemen hissettiğimiz bir yemek varsa o da en güzel tencere yemeklerinden biri olan türlüdür diyebiliriz. Gerçek bir sebze ve renk cümbüşü yaratan bu tarifler lezzetleriyle kendilerini özlettikleri kadar sağlığımıza destekleriyle de özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezleridir. Kilo verme sürecinde beslenme alışkanlıklarımızı yeniden yaratmamız ve sebzelerle iyi anlaşmayı öğrenmemiz gerekir. Bu düşük kalorili ve sağlık deposu besinlerle oldukça lezzetli ve keyifli öğünler hazırlayabiliriz.

Sebzelerle mutfakta pek çok alternatif tarif deneyebiliriz. Bazen de güvendiğimiz sulardan biri olan türlüde onları değerlendirerek sağlığımıza sağlık katabiliriz. Öyleyse kalori açığı oluşturmanızı sağlarken sizi uzun süre tok hissettirecek türlümüzün yapım ayrıntılarına geçmeden önce kullanacağımız malzemelerin sağlığınıza ve kilo verme sürecinize katkıları hakkında biraz konuşalım.

Diyet yaz türlüsü yapımında elbette pek çok sebzeyi bir araya getiriyoruz. Bunlardan biri de diyet listelerinin belki de en vazgeçilmez parçalarından biri olan kabak. Kabaksız bir diyet programı düşünmek sizin için de zor mu? Bu harika sebzeyi sevmeyi öğrendiyseniz ve sık sık tüketiyorsanız size neler kazandırdığını kendi sağlığınızda gözlemlemişsinizdir.  Kabak kilo vermemizi kolaylaştırır ve zengin besin maddeleri sayesinde sağlığımızı destekler. Potasyum, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, sodyum, folat, A, C, K, B6 vitaminleri ve demir gibi besin maddeleri içerir.

diyet yaz türlüsü

Değerli antioksidanlar barındırır ve bu sayede toksinlerin ve kanser hücrelerinin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Harika bir lif kaynağı olduğundan sindirim sistemini düzenlemek ve bağırsak hareketlerini desteklemek gibi özellikleri bulunur. Böylece hazmımız kolaylaşır ve bir sonraki öğüne kadar tok kalma süremiz uzar. Bağırsak sağlığını korumak, daha hızlı kilo vermek ve ihtiyaç duyduğumuz besin maddelerini kazanmak için düzenli ve dengeli oranlarda kabak tüketmekte fayda vardır.

Diyet yaz türlüsü tarifimizde kullanacağımız malzemelerden biri de patlıcan.  Bu sebze harika bir lif kaynağıdır. Ayrıca C vitamini, B6 vitaminleri gibi besin maddeleri bakımından da zengindir. Güçlü antioksidanlar barındırır, vücudumuzda biriken serbest radikalleri yok eder. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek gibi önemli özellikleri bulunduğundan aklınıza gelebilecek pek çok hastalığı engelleyebilir. Patlıcan, kalp sağlığımızı koruyan, kilo vermeyi kolaylaştıran, kolesterol seviyesini düzenleyen ve diyabetin yönetilmesine katkıda bulunan sebzelerden biridir. Yeteri kadar patlıcan tüketirsek stresle daha kolay başa çıkabilir ve bilişsel bozukluk olasılığını düşürebiliriz.

Bir diğer malzememiz de kapya biber. Harika bir C vitamini kaynağı olan kapya biber bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesi konusunda oldukça etkilidir. Sindirimin düzenlenmesi ve kilo kaybı konularında da onun faydalarını edinebiliriz. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre diyet yaz türlüsü yapım aşamasına geçebiliriz.

Diyet yaz türlüsü için gerekli malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Not: Bu malzemeler 4-6 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

diyet yaz türlüsü

Diyet yaz türlüsü nasıl yapılır?

  1. Kabak ve patlıcanları yıkayın. Çizgili şekilde soyarak ya da soymadan halka halka doğrayın.
  2. Uygun bir tencereye zeytinyağı alın ve ısıtın. Doğradığınız kabak ve patlıcanları tencereye alın ve kavurun.
  3. Sarımsakları ince ince doğrayın ve kapya biberi dilimleyin. Onları da tencereye alın ve kavurun.
  4. Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Ardından onu da tencereye ekleyin.
  5. Karabiber, kırmızı toz biber gibi baharatları da üzerine serpin ve türlünüzü karıştırdıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  6. Diyet yaz türlünüz hazır, şimdiden afiyet olsun!

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!