Sebzeli Çırpılmış Tofu Tarifi Nasıl Yapılır?

 Sebzeli Çırpılmış Tofu Tarifi Nasıl Yapılır?

Sebzeli çırpılmış tofu tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Kahvaltılarınıza ya da öğlen yemeklerinize harika bir şekilde eşlik edecek, hafif mi hafif, besleyici mi besleyici bir tarifle geldik. Vegan beslenmede önemli bir yeri olan tofu, besleyici özelliği yüksek ve fit bir malzeme olduğundan kilo verme sürecimizi de destekliyor. Dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsak, çok ağır diyetlerin hayatımızda yeri olmadığını biliyoruz. Bu yüzden evde kendimize tertemiz, düşük kalorili ancak besleyiciliği yüksek öğünler hazırlıyoruz.

Böylece kilo verirken kas yapımızı koruruz ve vücudumuzun sağlıklı işleyişini destekleyerek güçlü, dirençli kalabiliriz. Biz de sebzeli çırpılmış tofu tarifimizde böyle bir dengeyi tutturmaya çalıştık. Bu farklı kahvaltı önerisini denediğinizde, diyet sürecinizi motive edeceğini umuyoruz. Öyleyse tarifimizin yapım aşamasına geçmeden önce sağlığınıza ve kilo kaybetme sürecinize katkıları hakkında konuşalım.

Sebzeli çırpılmış tofu tarifimizin yapımında çok çeşitli sebzelerin ve baharatların besin değerlerinden faydalanmaya çalışacağız. Ne kadar sebze, o kadar iyi değil mi? Kullanacağımız ana malzemelerden biri ise lahana. Geleneksel yemeklerimizin birçoğunun hammaddesi olan lahana vücudumuzun sağlıklı işleyişini desteklemek için çalışan onlarca besin maddesiyle doludur. İçerisinde bol bol C, B ve E vitaminleri, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri barındırır. En önemli özelliklerinden biri de iyi bir antioksidan olmasıdır. Toksin maddelerin vücuttan uzaklaştırılması konusunda etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve birçok hastalığa yakalanma olasılığımızı alt seviyelere indirir.

sebzeli çırpılmış tofu

Kanser gibi ölümcül hastalıklara karşı da koruyucu özelliği yüksektir. Bunların yanında lahana bol bol lif içerir. Bu da bağırsak hareketlerinin desteklenmesini, kabızlık ve şişkinliğin engellenmesini sağlar. Düzenli ve dengeli oranlarda lahanayla beslenerek sindirim sistemini daha düzenli hale getirmek mümkündür. Lahana metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını destekler. Bu özellikleri onu kilo verme sürecinde, diyet dostu sebzelerden biri haline getirir. Tüm bunların yanında içinde kükürt barındırdığından cilt güzelliğinde de etkilidir. Daha ne olsun!

Veganların en sevdiği ana gıda maddelerinden biri olan tofu, soya fasulyesinden yapılan bir çeşit vegan peynirdir. Hayvansal bir gıda içermediğinden onun için gerçek bir kolesterol dostudur diyebiliriz. Tofu vegan olmasının yanında oldukça güçlü bir protein, demir ve B vitamini kaynağıdır. Yağ da içermez ve ihtiyacımız olan besin maddelerini karşılarken bize kalori yüklemesi yapmaz. Besleyici özelliği sayesinde çocuklara da önerilen bir besin kaynağıdır. Malzemelerimizden bahsettiğimize göre sebzeli çırpılmış tofu yapım aşamasına geçebiliriz.

Sebzeli Çırpılmış Tofu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı
  • 220 gram kadar sert tofu
  • Yarım adet kırmızı soğan
  • Yarım kapya biber
  • 2 su bardağı doğranmış lahana
  • 1 yemek kaşığı besin mayası (tercih etmeyebilirsiniz.)
  • Yarım çay kaşığı tuz ve dilediğiniz baharatlar
  • Çeyrek çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Not: Bu malzemeler 2 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

sebzeli çırpılmış tofu

Sebzeli Çırpılmış Tofu Nasıl Yapılır?

  1. Baharatları bir kâseye alın ve biraz su ekleyerek sos elde edin.
  2. Soğanı, biberi ve lahanayı doğrayın. Büyük bir tavanın içine zeytinyağı alıp ısıtın. Soğan ve biberleri soteleyin. Tuz ve karabiber de serpin.
  3. Biraz yumuşadıklarında lahanayı da ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
  4. Tofuyu ezerek ya da ufalayarak parçalayın.
  5. Tavada yer açıp biraz yağ ve tofuları ekleyin. 2 dakika soteleyin.
  6. Baharatlı sosu da tavaya alın. Tofu kızarana kadar pişirin.
  7. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir: Soya Soslu Susamlı Tofu Tarifi Nasıl Yapılır?

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!