Unsuz Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

 Unsuz Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

Unsuz karnabahar graten tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Glütensiz, hafif ve oldukça lezzetli olan bu tarife bayılacağınıza eminiz. Diyet beslenirken her gün pişirecek sağlıklı ve farklı yemek alternatifi bulmak bazen zor olabilir. Düşük kalori almak için lezzetsiz gıdalar tüketeceğimizi düşünür ve motivasyonumuzu kaybederiz. Ancak sebzelerin sağlığından ve lezzetinden faydalandığımız ve bayılarak sevdiklerimizle paylaştığımız lezzetler üretmek hiç de zor değil. Diyet programınıza gönül rahatlığıyla dahil edebileceğiniz harika bir tarifle geldik ve yapım ayrıntılarına geçmeden önce sağlığınıza ve kilo kaybetme sürecinize katacakları hakkında konuşmak istiyoruz.

Unsuz karnabahar graten tarifimizde kullanacağımız ana malzemelerden biri karnabahar. Bu sebze; lif, A, B, C, K vitaminleri, manganez ve güçlü antioksidanlar içerir. Bu besin değerleri sayesinde kanser dahil pek çok hastalığa karşı kuvvetli bir direnç sağlamaktadır. İçeriğindeki yüksek lif sayesinde de kilo kaybetmeye ve sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Karnabaharın özellikle meme kanseri üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir. Ayrıca kandaki demir emilimine de yardımcı olarak pek çok insanın şikâyet ettiği kansızlık problemine etki eder.

unsuz karnabahar graten

İlginizi çekebilir: Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

Karnabahar tüketerek güçlü kemiklere sahip olur, göz hastalıklarının önüne geçer, stres ve depresyonla savaşır ve daha düzenli bir kolesterole sahip olabilirsiniz. Diyet programınıza en büyük katkısı ise, yağ yakımını arttırması ve sindirimi düzenlemesidir. Lifli gıdaların kabızlık gibi sindirim sorunları üzerinde olumlu etkileri vardır. Tek sorunu fazla tükettiğinizde gaz problemlerine sebep olabilmesidir. Bu yüzden karnabaharı düzenli ve yeterli miktarda tüketerek saymakla bitmeyen özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Diyet yemeğimizi daha da sağlıklı ve lezzetli hale getirmek için maydanoz ve dereotunun aromatik tatlarından faydalanacağız. Bu iki yeşillik birlikte tüketildiklerinde etkisi daha artmaktadır. Maydanoz ve dereotunun birlikte yerseniz ortaya çıkan Glaziovianin A isimli maddenin kanseri engellediğine dair bilimsel çalışmalar mevcuttur. Bir tutam dereotu tükettiğinizde C vitamini ihtiyacınızın yüzde 40’ını, A vitamini ihtiyacının ise yüzde 43’nü karşılayabilirsiniz. Ayrıca sindirimi düzenleyerek mide bulantıları ve karın ağrılarının giderilmesinde de dereotunun büyük katkıları vardır.

Maydanoz ise bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücutta detoks etkisi yaparak zararlı kimyasallar ve iltihaptan arındıran en etkili besinlerdendir. Düzenli maydanoz tüketerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilir bunun yanında cilt sağlığı ve güzelliğinizi destekleyebilirsiniz. Malzemelerimizin diyetinize ve genel olarak sağlığınıza katkıları hakkında konuştuğumuza göre unsuz karnabahar graten yapım aşamasına geçmeye ne dersiniz?

unsuz karnabahar graten

Unsuz Karnabahar Graten İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir küçük boy karnabaharın yarısı
  • Üzeri için light kaşar peyniri
  • 8-10 dal maydanoz
  • 8-10 dal dereotu
  • 3-4 yaprak yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber (farklı baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz.)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Not: Bu malzemeler 2-4 kişilik yemek tarifi için belirlenmiştir. Siz yemek pişireceğiniz kişi sayısına göre malzeme oranlarını değiştirebilirsiniz.

unsuz karnabahar graten

Unsuz Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharı iyice yıkayın ve çiçeklerine ayırıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  2. Suyunu süzdürün ve kenarda bekletin.
  3. Bir kabın içine ince ince doğradığınız maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları alın.
  4. Kaşar peyniri rendeleyin. Birazını kenara ayırıp üzerine yumurta kırın ve çırpın. Doğradığınız malzemeleri ve zeytinyağını da üzerine ekleyin.
  5. Karnabaharı uygun bir fırın kabına alın. Üzerine iç harcı ekleyip karıştırın. En üste biraz ayırdığınız kaşar peynirinden serpin.
  6. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişin.
  7. Dilimlere ayırıp sıcak servis edin. Soğuk servis edilmesini önermiyoruz.
  8. Unsuz karnabahar grateniniz hazır, şimdiden afiyet olsun!

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!