Zeytinyağlı Maydanoz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

 Zeytinyağlı Maydanoz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı maydanoz salatası tarifi için hazır mısınız? Diyet yapan bireylerin günlük hayatta en çok tüketmesi gereken ürünlerin başında lif kaynağının yoğun olduğu besinler gelmelidir. Lifli gıdaların sindirim sistemimizi meşgul etmeden kolaylıkla eritilmesi ve vücuda tokluk hissi katması nedeniyle başta diyetisyenler olmak üzere sağlıkçıların tamamı lifli gıdaların yoğunlukta olduğu beslenme programı hazırlamaya özen göstermektedir. Bugün hem doyurucu olması nedeniyle hem de bol miktarda vitamin ve mineral içermesi sebebiyle her diyet yapan bireyin uygulaması gereken bir tarifle karşınızdayız.

Yapımı oldukça kolay, fazla ürün gerektirmeyen zeytinyağlı maydanoz salatasını tüketirken, vücudunuzda yoğun miktarda doygunluk hissi yayılmaya başlayacak. Bu sayede hem yaptığınız diyetten keyif alacaksınız hem de yağdan kilo yakmak sizin için çok daha kolay olacak. Zeytinyağlı maydanoz salatasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en temel unsur temizlik. Sebzelerinizi dikkatli bir şekilde temizlemeye özen göstermediğiniz sürece vücudunuza adı sanı belli olmayan parazit türleri dadanabilir.

Ardından, envaiçeşit enfeksiyon hastalıkları kliniklerinde hiç sonuçlanmayan tedavilere sürüklenirsiniz. Bu tip olumsuzluklarla karşılaşmamak için sebzelerinizi ve diğer ürünlerinizi iyice temizlemeye özen gösterin. Şimdi, bu salatanın yapımında kullanacağınız ürünleri tanıyacağız. Sonra, işin en zevkli kısmına geçeceğiz. Yani, enfes aromalı zeytinyağlı maydanoz salatasının yapımına. En son, bir porsiyon zeytinyağlı maydanoz salatasının kaç kalori olduğunu siz değerli takipçilerimizle paylaşacağız. Şimdi, malzemeleri tanımaya geçebiliriz…

zeytinyağlı maydanoz salatası

Zeytinyağlı Maydanoz Salatası için Kullanılacak Malzemeler

  • Bir demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 2 veya 3 adet cherry domatesi
  • 1 demet roka
  • 1 demet pazı
  • 1 demet Yedikule marulu
  • Birkaç tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Son olarak, eğer kullanmak isterseniz bir tutam karabiber

Zeytinyağlı Maydanoz Salatası Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce sebzelerinizi dikkatli bir şekilde yıkayın. Bol miktarda bitki kullanacağınız için sebzelerinizi ister mutfak musluğu önünde ister bir kabın içinde sirkeli suya bırakarak yıkayabilirsiniz. Şeflerin büyük çoğunluğu, en yüksek verimi alabilmek için sirkeli suyu tercih etmektedir.
  2. Daha sonra bir demet maydanozu, 1 demet rokayı, bir demet pazıyı ve Yedikule marulunu bir bıçak yardımıyla iri iri doğramaya başlayın. Bu işlemin hemen ardından, bitkileri sunum yapacağınız tabağa dizebilirsiniz.
  3. Yine aynı bıçak yardımıyla, cherry domateslerinizi ikiye ayırıp, salatalıkları küp küp doğrayabilirsiniz.
  4. Bunları da sunum tabağına dizdikten sonra zeytinyağını dikkatli bir şekilde sunum tabağı üstünde gezdirin.
  5. En son, tuz ve diğer baharatları da ilave ettikten sonra bir kaşık ile karıştırıp sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

zeytinyağlı maydanoz salatası

Bir Porsiyon Zeytinyağlı Maydanoz Salatası Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı maydanoz salatasının içerdiğinde 40 kalori bulunur. Diyet yapan bireylerin günlük 1.500 kalori tüketeceği göz önünde bulundurulursa, 40 kalori öyle dikkate alınacak bir rakam değildir.

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!