Hafif Ekşili Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

 Hafif Ekşili Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

Hafif ekşili yeşil salata tarifi için hazır mısınız? Bugün Diyetio takipçileri için hem ketojenik diyete uygun hem de vegan ve vejetaryen beslenme programını üzmeyecek bir salata tarifi tavsiyesinde bulunacağız. Hafif ekşili yeşil salata tarifinin hem yapımı oldukça pratik hem de enfes aromalı bir tada sahip olduğu için rahatlıkla tüketebilirsiniz. Salata tüketiminin kilo verebilmek için oldukça önemli olduğuna dair her geçen gün binlerce farklı yoruma şahit oluyoruz. Salata tüketiminin önemli olmasının en önemli gerekçesi ise vücudumuzda hayvansal gıdalara kıyasla daha kolay bir şekilde eritilmesinden ileri geliyor. Hayvansal gıdanın sindirim süreçleri, bitkisel gıdanın sindirimine göre bir hayli zordur.

Vücudumuz hayvansal gıda ile karşılaşır karşılaşmaz kabaca dumura uğrar. Bu tür yaşanan bir zor sindirim sürecinde karaciğerimiz epey yıprandığı için çok fazla toksin üretmeye başlar. Bu toksinler, düzgün bir yaşam sürmemizin önündeki en büyük engeldir. Yani sırf bu toksin birikintisinden ötürü ortada hiçbir şey yokken dahi yaşadığımız hayattan mutlu olmayabiliriz. Ruh halimizi etkileyen en önemli unsurların başında tükettiğimiz besinler geldiği için tükettiğimiz ürünlere dikkat etmeliyiz. Yani, hafif ekşili yeşil salata tüketimini ne kadar çok yaparsanız; hedefinize bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Hafif ekşili yeşil salata tarifinin hazırlanış süreci bir hayli kolaydır. Gün içerisinde veya gün sonu hazırlayıp kolayca tüketeceğiniz bir salata türü olan hafif ekşili yeşil salata, kivi gibi lime suyu gibi enerji deposu ürünler içermesinden ötürü birçok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Ayrıca, hafif ekşili yeşil salatanın tok tuttuğunu, bünyeye doygunluk hissi verdiğini yer yemez anlayacaksınız. Şimdi, kendinizi hazır hissediyorsanız hafif ekşili yeşil salatanın yapımında kullanılan malzemelere bir göz atacağız, hemen akabinde yapım aşamasına geçeceğiz. Hazırsanız başlayalım.

hafif ekşili yeşil salata

Hafif Ekşili Yeşil Salata Yapımında Kullanılan Malzemeler

  • 2 tane orta boy taze salatalık
  • 2 adet küçük kivi
  • Birkaç dal maydanoz veya aktardan henüz alınmış taze kişniş (İki ürünü bir arada kullanabilirsiniz, herhangi bir sakınca yok.)
  • 1 tane lime suyu
  • En son bir tutam karabiber ile tuz

Dipnot: Yukarıdaki malzemeler sadece bir kişinin tüketim hacmi göz önünde bulundurularak önerilmiştir. Eğer bir kişiden daha fazla sayıda insana hafif ekşili yeşil salata hazırlamak istiyorsanız malzeme miktarını doğru orantılı olacak şekilde artırabilirsiniz. Şimdi işin en keyifli kısmına, yani yapım aşamasına geçebiliriz.

Hafif Ekşili Yeşil Salata Nasıl Yapılır?

  1. Malzemelerin hepsini bir tahtada ince ince doğrayın.
  2. Bütün malzemeleri dikkatli bir şekilde, israf etmeden doğradıktan sonra bir kapta bir araya getirin.
  3. Malzemeleri bu sırada karıştırabilirsiniz.
  4. En son, tuz ve karabiber ilave edip lime suyunu da katabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

diyetio

Diyet ve zayıflama bilgilerinin paylaşıldığı Diyetio'ya hoşgeldiniz. Sorularınız ve önerilerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz.
Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!